14 Φεβ 2016

Summer Camp: για να μάθουν τα παιδιά αγγλικά μέσα από την τέχνη


Summer Camp: για να μάθουν τα παιδιά αγγλικά μέσα από την τέχνη
Ή να κάνουν τέχνη μιλώντας αγγλικά!

Ένα ξεχωριστό κέντρο εκμάθησης ξένων γλωσσών, το Orfeas Education & Culture, μετράει ήδη δύο χρόνια ζωής σε μια ήσυχη γειτονιά της Καλλιθέας. Ψυχή του φροντιστηρίου είναι δυο νέοι άνθρωποι, ο Ορφέας Φυστίκογλου και η Μαίρη Στεφανακίδη, με όραμα για την σωστή εκπαίδευση και αγάπη για τα παιδιά. Αυτό, όμως, που τους κάνει ξεχωριστούς είναι η αγάπη τους για την τέχνη και η ικανότητά τους να τη συνδυάζουν με την διδασκαλία ξένων γλωσσών.

Οι μικροί μαθητές προσεγγίζουν τις γλώσσες βιωματικά, μέσα από το θέατρο, την μουσική ή την δημιουργική γραφή. Τα ταλέντα τους αναδύονται και ενισχύονται δημιουργικά, και μέσα από αυτή τη διαδικασία η εκμάθηση της ξένης γλώσσας γίνεται αβίαστα και ουσιαστικά. Δάσκαλοι και παιδιά συναντιούνται και γίνονται συνοδοιπόροι, ανακαλύπτοντας την γνώση μέσα από ευφάνταστες καλλιτεχνικές διαδρομές, ξεφεύγοντας έτσι από την στείρα και κάποιες φορές απρόσωπη συμβατική σχέση μαθητή και δασκάλου.

Κομμάτι αυτής της ιδιαίτερης διαδρομής είναι και το Summer Camp 2015, το θερινό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να προσφέρει στα παιδιά που θα το παρακολουθήσουν αξέχαστες εμπειρίες.

Το πρόγραμμα με τίτλο Art Afternoons Through English περιλαμβάνει εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές και δημιουργικές δραστηριότητες που έχουν σαν στόχο να εμψυχώσουν το παιδί να αναπτύξει και να εμπιστευτεί τις εκφραστικές, διανοητικές και κατασκευαστικές του ικανότητες,εμπλουτίζοντας και ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα τις γνώσεις του στην αγγλική γλώσσα που αποτελεί το όχημα σε αυτή την καλλιτεχνική καλοκαιρινή περιπλάνηση.

Το θερινό πρόγραμμα ξεκινάει με τη λήξη του σχολικού έτους, χωρίζεται σε δύο περιόδους και θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα στο Orfeas Education & Culture από μια ομάδα ανθρώπων με πολλή φαντασία και μεράκι. Οι Δευτέρες γίνονται Arty Mondays με πολύ θέατρο, μουσική και χορό, οι Τετάρτες Crafty Wednesdays με πρωτότυπες κατασκευές και ευφάνταστες χειροτεχνίες και οι Παρασκευές Cooky Fridays με μαγειρική και παιχνίδια που ανοίγουν την όρεξη για γνώση!

1η Περίοδος (15/6 – 26/6)

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/6 – ACT IN A PLAY! STORYTELLING
Με τη φράση «μια φορά και έναν καιρό» θα ανοίξει η αυλαία και τα παιδιά θα τρυπώσουν μέσα σε μια ιστορία για να παίξουν, να γίνουν τα ίδια οι ήρωές της, να μεταμφιεστούν και να στήσουν στο τέλος μια θεατρική παράσταση, στα αγγλικά παρακαλώ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/6 – GARDERNING & PAINTING STONES
Μικροί κηπουροί εν δράσει και όλα τα υλικά έτοιμα πάνω στον πάγκο! Ένα-ένα τα μαθαίνουμε στα αγγλικά και φυτεύουμε αρωματικά φυτά μέσα σε πήλινα γλαστράκια που διακοσμούμε με κέφι και φαντασία! Μέχρι και βότσαλα θα ζωγραφίσουμε για να γίνει το γλαστράκι μας ένα αληθινό έργο τέχνης!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/6 – STRAWBERRY STORIES
Μια όμορφη ινδιάνικη ιστορία για την εμφάνιση της πρώτης φράουλας στη γη, δίνει αφορμή για μια συνταγή διαβάζοντας τις δοσολογίες και τις ποσότητες στα αγγλικά!

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/6 – ACTION PAINTING & DANCING
Τι θα συμβεί όταν αγγλικά χορευτικά τραγούδια συναντήσουν την ζωγραφική και το παιχνίδι; Τότε η γνώση και η τέχνη γίνονται ένα αφού το σώμα λικνίζεται στο ρυθμό της μουσικής, το χέρι και η φαντασία πιάνει το πινέλο, διαλέγει τα χρώματα και καθοδηγείται από τους στίχους ενώ το μυαλό ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για δράση και παιχνίδι!

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/6 – JEWELLERY WORKSHOP
Ένα «πολύτιμο» εργαστήριο χειροτεχνίας, όχι μόνο γιατί τα παιδιά θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν κοσμήματα και όμορφα διακοσμητικά αλλά και γιατί δημιουργώντας θα εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, αφού θα μάθουν όλες τις ονομασίες των υλικών που θα χρησιμοποιήσουν στα αγγλικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/6 – SAY CHEESE!
Ποιά φωτογραφία θα μπει δίπλα στον τίτλο του Junior Chef στο μεγάλο λεξικό της γεύσης; Γνωρίζουμε στα αγγλικά όρους μαγειρικών παρασκευών, παίζουμε παιχνίδια με τις λέξεις και φτιάχνουμε εύκολες και γρήγορες συνταγές με ένα υλικό που αγαπάμε πολύ! Cheese!

2η Περίοδος (29/6 – 10/7)

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/6 – CREATIVE WRITING
Ένα μολύβι, ένα τετράδιο, φαντασία και σκόρπιες λέξεις στα αγγλικά είναι μερικά από τα απαραίτητα συστατικά για να αρχίσουν τα παιδιά να γράφουν την δική τους ιστορία. Ποικίλα ερεθίσματα και ακούσματα θα αποτελέσουν για τα παιδιά πηγή έμπνευσης για να ξεκλειδώσουν την δημιουργική σκέψη τους και να ανακαλύψουν τον μικρό συγγραφέα που κρύβουν μέσα τους!

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/7 – ART OF SCULPTURE
«Με καπετάνιο την φαντασία, ένα καράβι από πηλό έκανε ένα μακρύ ταξίδι πέρα ως πέρα, μακρινό!» Τα παιδιά ανασκουμπώνονται και πλάθουν τον πηλό δίνοντάς του σχήμα και υπόσταση, μαθαίνουν νέες λέξεις και σκαρφίζονται μικρές ιστορίες για κάθε ένα δημιούργημά τους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/7 – CHOCOLATE PUZZLES!
Βρες κι αναγνώρισε τα σωστά εργαλεία κουζίνας που θα σε οδηγήσουν στο να λύσεις το γρίφο της φοβερής σοκολατένιας συνταγής!

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/7 – PUPPET THEATRE
Η σκηνή του κουκλοθεάτρου έχει στηθεί, η ιστορία έχει βρεθεί! Αυτό που μένει τώρα είναι τα παιδιά να κατασκευάσουν τις κούκλες, να μοιραστούν οι ρόλοι και να παίξουν κουκλοθέατρο. Όσα υλικά θα χρησιμοποιήσουν άλλες τόσες αγγλικές λέξεις θα γνωρίσουν!

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/7 – FABRIC CRAFTS
“Μαμά, μην ξεχάσω να πάρω μαζί μου ένα λευκό μπλουζάκι και ένα καπέλομονόχρωμο. Με ειδικές μπογιές θα σχεδιάσω ότι θέλω εγώ πάνω στο ύφασμα και θαβάλω στην μόδα την δική μου πινελιά! Α, δώσε μου και ένα σημειωματάριο μην μουξεφύγει κάποια καινούργια λέξη.” Και αυτό ακριβώς θα συμβεί σε αυτό το πολύ trendy εργαστήρι για μικρούς fashionistas.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/7 – PLAYING WITH FRUITS & VEGETABLES
Μαθαίνουμε λέξεις φρούτων και λαχανικών στα αγγλικά, παίρνουμε ρόλους, παίζουμε φρουτοσαλάτα και φτιάχνουμε smoothies και δροσερές σαλάτες!
Info: ORFEAS – EDUCATION & CULTURE, Λυκούργου 85, Καλιθέα – Τ 210 9579409

16.06.2015 popaganda.gr

Δείτε...

♪♫ Βίντεο: Μαίρη Στεφανακίδη ♪♫

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.