5 Ιουλ 2023

Ευφυής δράση


Ανανέωση επαρκής
και δράση ενθαρρυντική
πράξη επιβεβαιωτική
η προσφορά στην κοινωνία...

Ιφιγένεια Γεωργιάδου


Σταύρος Κυριακίδης: Ο δραστήριος υποστηρικτής της 
κυπριακής avant- garde | Συνέντευξη 5 Ιουλίου, 2023


Ο κ. Σταύρος Κυριακίδης, που αφιέρωσε τη ζωή του στις τέχνες και τους ανθρώπους, σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουλίου, στις 4 το απόγευμα, μαζί με 25 μουσικούς και τον σπουδαίο Κύπριο πιανίστα και συνθέτη Νικόλα Κωνσταντίνου θα κάνουν την απόπειρα #OfficialAttempt να καταρρίψουν το #GuinnessWorldRecord που αφορά στους “περισσότερους μουσικούς που παίζουν στο ίδιο πιάνο, ταυτόχρονα”!


Ο Σταύρος Κυριακίδης θεωρείται ευεργέτης των Τεχνών καθώς η προσφορά του στο πολιτιστικό τοπίο της χώρας μας είναι ανεκτίμητη. Η πολιτιστική σκηνή του τόπου μας, τολμώ να πω ότι έχει αναπτυχθεί σημαντικά, χάρη στην γενναιοδωρία αυτού του ανθρώπου. Δεν περιορίστηκε μόνο στην γενέτειρά του, τη Λεμεσό, αλλά ανέπτυξε παρόμοιες δραστηριότητες τόσο στη Λευκωσία όσο και τις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου. Κατόρθωσε μάλιστα να συνδεθεί προσωπικά ο ίδιος -όχι μόνο η εταιρεία του Kyriakides Piano Gallery -με τις χρηματοδοτήσεις έργων, προσφέροντας σε Κύπριους καλλιτέχνες, άπειρες ευκαιρίες.

Για όσους δε γνωρίζουν τον Σταύρο Κυριακίδη, είναι ο άνθρωπος που πριν μερικά χρόνια τοποθέτησε πιάνα σε εμπορικά κέντρα και πολυσύχναστους δρόμους της Λευκωσίας, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία σε όποιους επιθυμούσαν να παίξουν πιάνο μπροστά σε κόσμο. Είναι ένας δραστήριος υποστηρικτής των τεχνών και του πολιτισμού, ο οποίος επιθυμεί να διοργανώνει συναυλίες σε διάφορα σημεία της Κύπρου, με διακεκριμένους πιανίστες να συνοδεύουν το πιάνο καθηλώνοντας με τις μουσικές τους ικανότητες περαστικούς, ζωντανεύοντας τις πόλεις.

Μέχρι και σήμερα, είναι ιδιαίτερα ενεργός στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Κύπρου, και καταφέρνει να συγκεντρώνει όλους αυτούς τους καλλιτέχνες που έχουν ένα αδάμαστο πάθος και μια λατρεία για τη μουσική, και που διαθέτουν την ίδια ανιδιοτελή αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, στο στούντιο, στους δρόμους, στις συναυλίες! Μεγαλουργούν μαζί και προσφέρουν στο κοινό μεγάλες συγκινήσεις.


Με τον κ. Σταύρο Κυριακίδη, ιδρυτή και Γενικό Διευθυντή της Kyriakides Piano Gallery και Πρόεδρο του πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde, συζητήσαμε για την πολυπόθητη κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες που αφορά στους περισσότερους μουσικούς που παίζουν ταυτόχρονα στο ίδιο πιάνο, τις δράσεις του, και κυρίως την προσφορά του στον πολιτισμό και τους ανθρώπους.




Ο 15ος σταθμός του #ThePianoTour θα είναι ιδιαίτερος αφού δεν αφορά σε μία αντισυμβατική τοποθεσία, ως συνήθως, αλλά σε μία αντισυμβατική δράση! Πρόκειται για μία “ειδική έκδοση” του θεσμού, με απόλυτα εορταστικό χαρακτήρα.

Σήμερα λοιπόν, στις 4 το απόγευμα, o Σταύρος Κυριακίδης, μαζί με τον Κύπριο συνθέτη και πιανίστα Νικόλα Κωνσταντίνου και 25 πιανίστες, θα κάνουν την απόπειρα #OfficialAttempt να καταρρίψουν το #GuinnessWorldRecord που αφορά στους “περισσότερους μουσικούς που παίζουν στο ίδιο πιάνο, ταυτόχρονα”! Τo ρεκόρ βρίσκεται σήμερα στα 23 άτομα και οι Κύπριοι καλλιτέχνες φιλοδοξούν να το ανεβάσουν στα 25!

Καλή επιτυχία Κύπρος!

Παρακολουθήστε την συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

Γλυπό του καλλιτέχνη Πανίκου Σπανού



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.