2 Μαρ 2016

Η στρατηγική της νοημοσύνης με αγαπητική προδιάθεση

Η στρατηγική της νοημοσύνης με αγαπητική προδιάθεση

Sophia, Δεν είναι πως δεν έκανα ούτε πως δεν αξίζω
ούτε και πως τα λάθη μου δεν τα αναγνωρίζω
Αυτά παθαίνει μάτια μου όποιος πολύ αγαπάει
πετάει μέσα στα σύννεφα στη γη παραπατάει

ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ - ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ







Σοφία Ντρέκου: Γι' αυτό θα προσπαθήσουμε μέσα από την σιωπή του δικαίου ιφιγένεια, να γίνουμε πιο ανθεκτικές στις περιπλανήσεις στα σύννεφα, γιατί ακόμα είμαστε χωρίς πανοπλία, ακάλυπτες στις συναισθηματικές προκλήσεις που μας οδηγούν σε σκοτεινές τρύπες συμπαντικών αδιεξόδων. Θα πάρουμε δύναμη από από Τον Αναστάντα Χριστό μας, αιτώντας την φώτιση για μας και για όλον τον κόσμο. 1 Μαρτίου 2015 στις 12:59 π.μ.

Γιάννης Α. Μαλταμπές: Η Δίκαιη Κρίση θα γίνει μετά την ολοκληρωτική νίκη Του που Εκείνος θα νικήσει δίχως πανοπλία, οπότε ανησυχία καμμία για όσες Τον Πιστεύουν και Τον ακολουθούν ακάλυπτες στις συναισθηματικές προ[σ]κλήσεις προς την Ανάσταση αφού κι Εκείνος του Έρωτα θα βάλει το πουκάμισο για να συντρίψει όλα τα αδιέξοδα. 1 Μαρτίου 2015 στις 1:41 π.μ.

Τσίτσος Βασίλειος: Τά λεγα εγώ, εσείς δε με πιστεύατε... 1 Μαρτίου 2015 στις 3:25 π.μ.

Σοφία Ντρέκου: Βασίλη μας... εκλεκτέ μας!!! 1 Μαρτίου 2015 στις 3:26 π.μ.

Σοφία Ντρέκου: Γιάννης, «Εκείνος του Έρωτα θα βάλει το πουκάμισο»»»» και θα νικήσω δίχως πανοπλία. 1 Μαρτίου 2015 στις 3:31 π.μ.

Τσίτσος Βασίλειος: Μην μπερδεύεις μία ακόμα προδοσία (μάλλον διατεταγμένη υπηρεσία) με την επικείμενη έλευση του αντιχρίστου ...μην σε παρασύρουν άλλοι σχολιαστές... Έχουμε ακόμα καιρό μέχρι να περάσουμε στην τελική επίθεση ...θα μεσολαβήσει η έξυπνη κάρτα, θα ακολουθήσει η περαιτέρω εξαθλίωση και εκεί προς το τσιπάρισμα βλέπω να ξυπνά η Εκκλησία και να συνερχόμαστε ...Πόλεμο δεν βλέπω ...μάλλον φοβάται ο Γιάννης το Θεριό και το Θεριό το Γιάννη... 1 Μαρτίου 2015 στις 3:40 π.μ.

Σοφία Ντρέκου: Πολύ μ' αρέσει η τροπή που έδωσες στην θεματική της ανάρτησης Βασίλη. Δείχνει στρατηγική της νοημοσύνης με ποιητική προδιάθεση. Με την εικόνα της βροχής ακούστηκε η προσευχή, ήταν το τέλος της αρχής... αφού από την αρχή είπαμε, Ελευθερία ή Θάνατος. Εν αρχή ειν' το τέλος! 1 Μαρτίου 2015 στις 3:46 π.μ.

Τσίτσος Βασίλειος: Δεν ξέρω τα δικά σου αδιέξοδα στο Σύμπαν, που είναι από μόνο του αδιέξοδο, αφού η έξοδος είναι η ελευθερία από το Σύμπαν, ξέρω για λάθος εκτιμήσεις λόγω υπερβολής που έβλεπα κυρίως στην Ιφιγένεια που δεν επιτρέπεται ούτε για τη νοημοσύνη της, ούτε για τις τεράστιες γνώσεις της. Δεν ταπεινολογώ ...αλλά αν εγώ είμαι του Δημοτικού εσείς έχετε πανεπιστημιακή έδρα μπροστά μου κι όμως αν δεις προηγούμενες αναρτήσεις πολιτικής εκτίμησης κυρίως θα δείτε τα λάθη. Αυτό λέγεται υπέρμετρος γυναικείος ενθουσιασμός λόγω αγαθών προκαταλήψεων και είναι δείγμα του ότι εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. Επειδή είστε εσείς καλές, θεωρείτε ότι όλοι είναι καλοί ..Αμ δε... Το μόνο καλό είναι ότι δεν θα βρεθεί κανένας να πει κακή κουβέντα για σας αφού όλους τους ευλογείτε με την κοσμική σημασία της λέξης ....συνεχίζουμε όμως κάποια άλλη στιγμή ...μη χάσουμε και την αυριανή μερα ...με συγχωρείς αν σε στεναχώρησα, απλά δεν ξέρω να κρύβω ότι σκέπτομαι ..όπως το παρατηρώ ... τίποτα άλλο... 1 Μαρτίου 2015 στις 4:01 π.μ. ·

Σοφία Ντρέκου: Χρόνια Πολλά... ξημέρωσε μια ακόμη μέρα Του Αγίου Θεού. Χρόνια Πολλά!!! (Κυριακή της Ορθοδοξίας! Ο θρίαμβος της πίστης μας στον κόσμο.) 1 Μαρτίου 2015 στις 2:11 μ.μ.

Ιφιγένεια γεωργιάδου: Το μόνο καλό είναι ότι δεν θα βρεθεί κανένας να πει κακή κουβέντα για σας αφού όλους τους ευλογείτε με την κοσμική σημασία της λέξη >>> Βασίλειος, μακάρι να είχε ο λόγος αντίκτυπο στην πραγματικότητα που ζούμε εδώ στο fb ....αλλά συμβαίνουν πολλά και η απάντηση σε όλες τις αντιδικίες τις διαφωνίες και τις αντιρρήσεις έχει εξελιχθεί σε ένα οδυνηρό Γολγοθά για μένα. 1 Μαρτίου 2015 στις 3:09 μ.μ.

Σοφία Ντρέκου: Ιφιγένεια, γιατί δεν λες και για μένα;;; Δεν ανεβαίνω οδυνηρό Γολγοθά εδώ μέσα στο Facebook;; Να πεις... για πες εσύ που με νοιώθεις. 1 Μαρτίου 2015 στις 3:11 μ.μ.

Ιφιγένεια γεωργιάδου: εκτιμήσεις λόγω υπερβολής που έβλεπα κυρίως στην Ιφιγένεια >>> Βασίλειος, προτείνω στην περίπτωση που εγώ θα αποδεκτώ το υπερβάλλον του λόγου μου ... εσύ να ενισχύσεις με το δικό σου μέτρο την αποκατάσταση της ισορροπίας...γίνεται; 1 Μαρτίου 2015 στις 3:13 μ.μ.

Ιφιγένεια γεωργιάδου: Sophia, εσύ έχεις ένα λόγο παραπάνω να διαμαρτύρεσαι ....φιλοξενείς χιλιάδες φίλους στην ομάδα και η προστριβές και οι διαφωνίες είναι καθημερινή δοκιμασία για σένα.... 1 Μαρτίου 2015 στις 3:17 μ.μ.

Ιφιγένεια γεωργιάδου η έξοδος είναι η ελευθερία από το Σύμπαν >>> Βασίλειος χρειάζομαι μία επεξήγηση ...υπόσχομαι σαν ταπεινή μαθήτρια να σε ακούσω να αναπτύσσεις το λόγο σου. 1 Μαρτίου 2015 στις 3:20 μ.μ.

Τσίτσος Βασίλειος: Καλή μου Ιφιγένεια, έχω ήδη γράψει γι αυτό πολλές φορές ...προσωπική μου εκτίμηση είναι βάσει των δικών μου εμπειρικών δεδομένων που πιθανολογώ ότι δεν τα έχεις, γιατί αν τα είχες δεν θα είχες διαφορετική εκτίμηση ή αν είχα εγώ τα δικά σου, πιθανόν (λόγω συγκριτικά ελάχιστης εμπειρίας μπροστά σου) να είχα την ίδια εκτίμηση ...Κατόπιν τούτου και επειδή συμφέρει όλους μας (και εμένα εν τω προκειμένω) να κάνω εγώ και όχι εσείς λάθος, προσεύχομαι και το ίδιο ζητώ και από σας να κάνω λάθος ... 1 Μαρτίου 2015 στις 3:22 μ.μ.

Ιφιγένεια γεωργιάδου: προηγούμενες αναρτήσεις πολιτικής εκτίμησης κυρίως θα δείτε τα λάθη >>> Βασίλειος, αναγνωρίζω τα λάθη ως μία υπαρκτή δημιουργική προσέγγιση της γνώσης που την βιώνουμε σαν μία σχετική προκατάληψη ...μία σκιά της αλήθειας.....και αν δεχτούμε την πολιτική σαν μία τέχνη του εφικτού....τα λάθη είναι η αποτίμηση της ολοκλήρωσης μιάς πράξης ....αφήνοντας τον χρόνο να εξελιχτεί μέσα στο βάθος που λέγεται ιστορία..... 1 Μαρτίου 2015 στις 3:26 μ.μ.
.................................................................

Τσίτσος Βασίλειος: 1 Μαρτίου 2015 στις 3:27 μ.μ.







Ιφιγένεια γεωργιάδου: υπέρμετρος γυναικείος ενθουσιασμός λόγω αγαθών προκαταλήψεων >>> Βασίλειος, εδώ αισθάνομαι ένα είδος σύγχυσης και διανοητικής επιπλοκής. Η αλήθεια είναι ότι στηρίζομαι από την τεράστια εκτίμηση που έχω στον βαθύ και πρωτότυπο λόγο σου ...που με ενισχύει να μελετήσω πολύτροπα και σε βάθος την εκ πρώτης όψεως αντιφατική και αλληλοσυγκρουόμενη αντιπαράθεση... των αγαθών... προκαταλήψεων... 1 Μαρτίου 2015 στις 3:32 μ.μ.

ιφιγένεια γεωργιάδου: Βασίλειος, η επιστροφή στην δραχμή....ακυρώνει τα τεράστια διατραπεζικά προγράμματα που έχουν στηριχθεί στην ιστορία του χρέους.....αν η ωρίμανση των ομολόγων το επιτρέψουν ...παραμένει ένα ανοιχτό ενδεχόμενο..... 1 Μαρτίου 2015 στις 3:35 μ.μ.

Τσίτσος Βασίλειος: Σοφία μου και Ιφιγένεια μου, Ιφιγένεια μου και Σοφία μου, προφανώς ξέρετε όχι απλά πολύ απείρως περισσότερα μαθηματικά από μένα, ιδίως εσύ Ιφιγένεια, γι αυτό και εστίασα σε σένα περισσότερο ...Εγώ διαβάζω μόνο το αποτέλεσμα. Βάσει αυτού και βάσει του γεγονότος ότι το πραγματικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) υπερβαίνει κατά πολύ το ένα τρισεκατομμύριο με στοιχεία που έχει πολλές φορές αναφέρει η κυρία Γεωργαντά της ΕΛΣΤΑΤ πέστε μου εσείς αν θα κάνατε διαφορετική εκτίμηση ...και κάποιοι μεν Συριζαίοι μπορεί να μην το γνώριζαν αλλά αυτό τους κάνει δύο φορές ενόχους αφού πολλές φορές τους τα λέγαμε αλλά παρίσταναν τους κωφούς, πράγμα που μου δίνει το δικαίωμα να υποπτεύομαι κάποιους από αυτούς για σκόπιμη απόκρυψη της αλήθειας ...Είναι και ένα σωρό άλλα δεδομένα, πέραν της διαισθητικής μου εγρήγορσης ...Θλίβομαι από στεναχώρια μόνο και μόνο που τα γράφω,,, μακάρι έστω να υποψιαζόσαστε πόσο σας εκτιμώ και τις δύο, πάνω από όλα γιατί σας χρωστάω πολλά και γιατί χάρη στα έτοιμα που κλέβω από σας απελευθερώνω χρόνο για να ασχοληθώ με τις άλλες μου δραστηριότητες. Ποτέ όμως δεν δέχομαι απόλυτα κάτι αν πρώτα δεν το διαβάσω ...και χάρι σε σας έμαθα να κάνω τριπλή ανάγνωση ταυτόχρονα. 1 Μαρτίου 2015 στις 3:45 μ.μ. ·

Τσίτσος Βασίλειος: Όση ώρα απαντούσα σε άλλη διαπίστωσή σου Ιφιγένεια βρήκες τη λύση ...και εν συνεχεία το πρόβλημα μεταφέρεται στους κατόχους των ομολόγων ...δεν χρειάζεσαι να ξέρεις θεωρία του χάους για να προκαλέσεις χαώδη κατάσταση ... αποκτάς δικό σου νόμισμα και ασκείς κατά το δυνατό ανεξάρτητη οικονομική πολιτική ... ενώ ο συνδυασμός δύο νομισμάτων ευρώ μόνο για έξω , Εθνικό μόνο για μέσα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άλλη λύση πιο μακροχρόνια υπό την επίδραση της παραγωγικής ανασυγκρότησης ...αν αυτό το γνωρίζουν και δεν το κάνουν τότε μιλάμε για εθνική προδοσία αισχίστου είδους. 1 Μαρτίου 2015 στις 3:56 μ.μ.

Τσίτσος Βασίλειος: Αν δεν πληρώσω τα ομόλογά τους γίνονται κατοχικό χαρτονόμισμα ...γι αυτό υπέγραψαν πλήρη και αμετάκλητη εμπράγματη παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας παραιτούμενοι από κάθε δικαίωμα αμφισβήτησής της με υπαγωγή στο Αγγλικό δίκαιο που παίρνει πάντα το μέρος του δανειστή κατά παράβασιν του Διεθνούς δικαίου. Αδυνατώ να πιστέψω ότι καθηγητές πανεπιστημίου αγνοούν κάτι τέτοιο ...άρα μιλάμε για δωσίλογους σε διατεταγμένη μεσιτεία ξεπουλήματος της Ελλάδας και του Ελληνισμού ....και πάει ο Μπαρουφάκης και ζητάει παράταση κατοχής και πανηγυρίζει από πάνω ...τι να πει κανείς ...γι αυτό σας λέω ...κάνε να κάνω λάθος Παναγία μου και να μου κοπούν τα χέρια να μην ξαναγράψω τίποτα ... 1 Μαρτίου 2015 στις 4:05 μ.μ.

Τσίτσος Βασίλειος: ...για τις αγαθές προκαταλήψεις τώρα ...η λέξη αγαθός κυριολεκτεί και χαρακτηρίζει τον ενάρετο άνθρωπο που από την πολύ καλοσύνη αδυνατεί να πιστέψει ότι μπορεί να υπάρξει υπέρμετρη κακία και αυτό είναι ουσιαστικά σαν να αγνοεί ότι αυτό υπάρχει επειδή αυτός έπαψε να ασχολείται με το κακό και έχει ουσιαστικά περιέλθει σε κατάσταση απαθείας ...έτσι καταλήγει να τα θεωρεί όλα θέλημα Θεού αλλά το θέλημα Θεού είναι το ζητούμενο, όχι δεδομένο για τον άνθρωπο γιατί τότε αυτό θα σήμαινε ότι δεν είμαι ελεύθερος ...όμως το πλαίσιο της κατ' επιλογήν ελευθερίας μας έχει κατ' αρχήν μόνο δύο δεδομένα (λόγω αγνοίας μαθηματικής γλώσσας ίσως να τα διατυπώνω λάθος αλλά οι καλοί καθηγητές πάντα καταλαβαίνουν τους αδύνατους μαθητές) το ένα (η μία δυνατότητα αν θέλεις) οδηγεί στην αποδοχή της Υποστατικής Αρχής του Θεού εν ελευθερία και το άλλο στην άρνησή του. Η αντιφατικότητα τότε υφίσταται εν την γενέσει της αφού αν και έχεις ελεύθερη επιλογή (να φύγεις ή να μείνεις κοντά στο Θεό) ουσιαστικά έχεις μόνο μία αληθινή και μιά ψεύτικη ...Η μία σε σώζει και η άλλη σε αφανίζει. Άρα μονόδρομος η επιλογή. 1 Μαρτίου 2015 στις 4:21 μ.μ.

Τσίτσος Βασίλειος: ...καλή συνέχεια αδερφές μου ...μακάρι να είχα τη δική σας αγνότητα ...μακάρι να διαψευσθώ ...Γράψτε μου μόνο αν λάβατε όσα έγραψα ...Μερικά τα περιποιούνται κάποιοι κατάλληλα ...καλή συνέχεια και καλόν αγώνα ως την Τελική Ανάσταση ...χωρίς ενθουσιασμούς και χωρίς στιγμή επανάπαυσης. Με το χαμόγελο και το δάκρυ ταυτόχρονα αντιβαίνοντας τη λογική του κόσμου τούτου.

Σοφία Ντρέκου: Αγαπημένοι μου φίλοι ιφιγένεια και Βασίλειος, δεν προλαβαίνω να διαβάσω τα επιμορφωτικά σχόλιά σας σήμερα και θα μου λείψετε, διότι πρέπει να φύγω και να γυρίσω αύριο το βράδυ. Θα σας διαβάσω με την ησυχία μου αύριο. Σας αγαπώ πολύ και σας εύχομαι εκ μέσης καρδίας Χρόνια Πολλά και Καλό, ευλογημένο μήνα! 1 Μαρτίου 2015 στις 5:47 μ.μ.

Τσίτσος Βασίλειος: Καλή επάνοδο ...Η Παναγία μαζί σου... 1 Μαρτίου 2015 στις 5:46 μ.μ.

Nicholas Michaloliakos Ν.Ι.Μιχαλολιάκος: Ελενάρα for ever !!!! Σοφία καλό βραδάκι σου ευχομαι από την όμορφη Θεσσαλονίκη !! 2 Μαρτίου 2015 στις 7:49 μ.μ. ·

.......................................................................

Τσίτσος Βασίλειος 1 Μαρτίου 2015

Όποιος πολύ αγαπάει τον Χριστό, καμμιά φορά ξεχνάει το Διάβολο ...και αυτό είναι θανάσιμο λάθος.

Αυτά παθαίνει μάτια μου - Ελένη Βιτάλη







ιφιγένεια γεωργιάδουΒασίλειος αγαπάμε και η καρδιά ματώνει σαν του Χριστού την θεία προσφορά με τα καρφιά στα χέρια.... 1 Μαρτίου 2015 στις 2:08 μ.μ.

Άννα Γρίβα: Η αγάπη στο Χριστό, φυλάει τον άνθρωπο, τον σώζει. Πως ονομάζετε θανάσιμο λάθος αυτόν που ασχολείται μόνο με το Χριστό, άρα ξεχνάει τον Διάβολο; Πως θα πέσει στις παγίδες του αφού έφτασε στο σημείο να αγαπήσει Χριστό; 1 Μαρτίου 2015 στις 4:02 μ.μ.

Τσίτσος Βασίλειος: Οι άγιοι της εκκλησίας δεν αγαπούσαν το Χριστό; Γιατί όσο πιό πού αγίαζαν τόσο πιο πολλούς πειρασμούς και επιθέσεις των δαιμόνων δέχονταν; Αυτό εννοώ. Η προσκόλλησή μας στο Χριστό παρέχει προστασία αλλά αν έστω και μια στιγμή ξεχάσεις πως υπάρχει σε άρπαξε ο Σατανάς σε άρπαξε, λίγο να χαλαρώσεις. Ο Χριστός δεν σε ε κρατάει δεμένο. Απλά αν ξεχαστείς και ζητήσεις βοήθεια σε ξαναδέχεται κοντά του βοηθώντας σε να απελευθερωθείς. 1 Μαρτίου 2015 στις 4:44 μ.μ.

Τσίτσος Βασίλειος: Για τη διατύπωση έχετε δίκιο. Το σωστό είναι Όποιος πολύ αγαπάει το Χριστό δεν πρέπει ούτε μια στιγμή να ξεχνάει πως ο Διάβολος παραμονεύει να πάρει την ψυχή του. 1 Μαρτίου 2015 στις 4:48 μ.μ.

Τσίτσος Βασίλειος: Δες και κατάλαβε ...Λες η Παναγία να μην ήταν κοντά στο Χριστό; Κι όμως ο Σατανάς διεκδίκησε την ψυχή της... άλλο αν δεν τα κατάφερε... images... 1 Μαρτίου 2015 στις 4:55 μ.μ.

1 σχόλιο:

  1. ... και να αδερφές μου , που μάθαμε , τώρα όλοι να κουβεντιάζουμε ... όμορφα ,όμορφα , όμορφα και απλά ... καταλαβαινόμαστε τώρα ... δεν χρειάζονται περισσότερα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.