25 Φεβ 2014

Ο νέος τρόπος εκπαίδευσης

Ο νέος τρόπος εκπαίδευσης καθιστά όλους τους χρήστες του διαδικτύου «εν δυνάμει» φοιτητές των μεγαλύτερων πανεπιστημίων ανά τον κόσμο και με πρόσβαση σε κάθε λογής μαθήματα.

Αυτά είναι τα λεγόμενα MOOCs (Massive Open Online Courses), δηλαδή ανοιχτού τύπου μαθήματα που παρέχονται δωρεάν ή με πολύ μικρό αντίτιμο σε όποιον θέλει απλά να τα παρακολουθήσει, χωρίς καμία υποχρέωση για εξετάσεις, παραλαβή πτυχίου ή άλλου πιστοποιητικού.

Τα MOOCs συνήθως έχουν έναν ή περισσότερους καθηγητές που παρουσιάζουν τη θεματολογία σε βίντεο (on demand) ή και slides και προσφέρουν σημειώσεις και υλικό απ' τις διαλέξεις των καθηγητών σε μια κοινότητα φοιτητών που ανταλλάσουν ιδέες και σχόλια για τις θεματικές του μαθήματος.

Στο τέλος κάθε διδακτικής ενότητας υπάρχουν κάποια τεστ αξιολόγησης όπου οι φοιτητές τα συμπληρώνουν online.
Σε περίπτωση που το επιθυμούν, μπορούν με πολύ μικρό κόστος να αγοράσουν το δικαίωμα για παραλαβή πιστοποιητικού παρακολούθησης του συγκεκριμένου μαθήματος.

Οι φοιτητές θα διαλέγουν μόνοι τους τα μαθήματα που τους ενδιαφέρουν, θα φτιάχνουν ένα «tailor-made» πρόγραμμα σπουδών, ακριβώς στα μέτρα τους, στοχεύοντας όχι τόσο στο «πτυχίο», αλλά στην πραγματική ανάπτυξη των ταλέντων και των δεξιοτήτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.