1 Ιουλ 2014

Και οι χρώμενοι τω κόσμω τούτω ως μη καταχρώμενοι ΠΑΡΑΓΕΙ γάρ το σχήμα του κόσμου τούτου


Και οι χρώμενοι τω κόσμω τούτω ως μη καταχρώμενοι 
ΠΑΡΑΓΕΙ γάρ το σχήμα του κόσμου τούτου

Ένα σχόλιο επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων πρωτοκορυφαιων Αποστολών Πέτρου Παύλου.
Εχω προσέξει τώρα τελευταία πως ευτελιζονται στις συνειδησεις των πιστών όσοι ασχολούνται με τα ιερά γράμματα της πίστεως μας. Και αυτό διότι συγκρίνονται οι επιστήμονες Θεολόγοι με φωτισμενους Αγίους. Η απάντηση μου μέσα από τον Απόστολο Παύλο "μη πάντες απόστολοι, μη πάντες προφηται....". Ο καθένας στην Εκκλησία έχει το χάρισμα του κ το προσφέρει προς δόξα Θεού κ διακονία των συνανθρώπων του.
Επίσης να τονίσω πως ο Άγιος Απόστολος Παύλος ξεχώρισε μεταξύ των αποστολών γιατί όπως μας λέει ο ίδιος είχε μεγάλο ζήλο κ προκοβε στα μαθητικά του χρόνια. Οι θεολογικες του γνώσεις μαζί με τα επιστημονικα κριτήρια της εποχής κ κυρίως την Θεία Αποκάλυψη είναι αυτα που θα των οδηγήσουν να γίνει ο απόστολος των εθνών.
Υ.Γ. Ενδεικτικα. Μεγ. Βασιλειος Χρυσοστομος Γρηγόριος Θεολόγος Κύριλλος Αλεξανδρείας Φώτιος Κωνσταντινουπόλεως. Μαζί με το κομποσκοίνι είχαν σπουδάσει στα καλύτερα αθεϊστικα πανεπιστήμια της εποχής.
Βασική διαφορά; Ήταν ακομπλεξαριστοι,ώριμοι και βίωναν τον Χριστό αληθινα μακριά από κάθε ουμανιστικη θρησκευτική θεώρηση.

  • Aggeliki Zerva Lykoudi Eξαιρετικό με βαθειά αντίληψη ανάπτυξης
  • Γρηγόρης Τζιβελέκης Συγνώμη για τα ορθογραφικα λάθη, ειμαι με κινητό
  • Aggeliki Zerva Lykoudi Με ενθουσιάζει το περιεχόμενο ,με ευεργετεί το αποτέλεσμα
  • Γρηγόρης Τζιβελέκης σας ευχαριστώ πολύ κ. Αγγελική μου. Το έγραψα γτ με πονάει. όχι για εμένα, αλλά γιατί κάποιοι άνθρωποι οδηγούν τους χριστιανούς σε λανθασμένους τρόπους σκέψης που θολώνουν το μυαλό αντί να το φωτίζουν
  • Δημήτρης Λυκούδης Γρηγόρη λές αλήθειες μεγάλες. Το Σπουδαστήριο σε ευχαριστεί πολύ
  • ιφιγένεια γεωργιάδου Οι θεολογικες του γνώσεις μαζί με τα επιστημονικα κριτήρια της εποχής >>> Γρηγόρης ένα μικρό παράδειγμα του υψηλού επιπέδου των επιστημονικών του γνώσεων αποτελεί και ο χαρακτηρισμός ...και οι χρώμενοι τω κόσμω τούτω ως μη καταχρώμενοι ΠΑΡΑΓΕΙ γάρ το σχήμα του κόσμου τούτου... προς Κορινθίους Α Ζ,31 . Η αναφορά του νοητικού σχήματος αποτελεί αντικείμενο μελέτης της φυσικής και των μαθηματικών με την κβαντική θεωρία όπου ο συσχηματισμός των φαινομένων δείχνει να ακολουθεί μετασχηματιστικές πολλαπλότητες ...
  • Γρηγόρης Τζιβελέκης Ακριβώς κ. Ιφιγένεια μου!!! 

    Ο Θεός λειτουργεί με έναν τρόπο περίεργο τη κάθε φορά. Η ρεαλιστικότητα Του πραγματικά με σκανδαλίζει. Καμιά φορά περιμένουμε έναν Θεό που στη προσευχή μας, θα μας κατεβάσει όλη την σοφία Του, ενώ στη πραγματικότητα μας λ
    έει "Εγώ θα σου δείξω τον δρόμο, Τώρα κουράσου! Σου δίνω το σιτάρι, Κάν' το πρόσφορο. Σου δίνω το σταφύλι, κάν' το κρασί. Πρόσφερε μου τον αγώνα σου και εγώ θα σου τον μεταμορφώσω σε θείο και αιώνιο". Αυτό είναι η Θεία Λειτουργία! Αυτό είναι η ζωή του χριστιανού.

    Ο Άγιος κουράστηκε για να γίνει άξιος σκεύος εκλογής στο διακόνημα του αποστόλου. Τα χαρίσματα που δίνει το Άγιο Πνεύμα είναι διαφορετικά στον καθένα μας. π.χ. Στο Άγιο Όρος θα βρούμε πολλούς μοναχούς. Όλοι με το κομποσκοίνι κα την ευχή. Όμως ο ένας θα ξέρει να μαγειρεύει καλά, ο άλλος θα ξέρει να υμνεί τον Θεό με ωραία φωνή και ο άλλος θα ξέρει να γράφει και να μιλά σωστά. Ο γέροντας Πά'ί'σιος είχε το χάρισμα να παρηγορεί. Ο Άγιος Νικόδημος να υπομνηματίζει του Πατέρες! Οι Μικραγιαννανίτες να ψέλνουν. Για αυτό ο Απ. Παύλος μας λέει Σώμα Χριστού. Δεν είμαστε αχιβάδα. 

    Συγνώμη για την έκθεση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.