13 Δεκ 2014

Εκάς οι βέβηλοι...


Εκάς οι βέβηλοι...

Μη δίνετε τα άγια στα σκυλιά και μη ρίχνετε τα μαργαριτάρια στα γουρούνια, γιατί μπορεί να τα καταπατήσουν και μετά θα στραφούν εναντίον σας και θα σας κομματιάσουν”.

“Μη δώτε το άγιον τοις κυσί μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αυτούς εν τοις ποσίν αυτών και στραφέντες ρήξωσιν υμάς” {Κατά Ματθαίον 7. 6.}

Σαν να μην έφτανε η οικτρή οικονομική μας κατάσταση, σαν να μην έφτανε η κάθετη πτώση όλων των ηθικών αξιών, σαν να μην έφτανε η επερχόμενη πείνα, σαν να μην έφτανε το γεγονός, ότι η περίθαλψη του ασφαλισμένου βρίσκεται στην Εντατική, ήρθε και το ροζ κερασάκι της γαμήλιας τούρτας, για να ξεχειλίσει ο βόθρος και να μας πνίξει η μπόχα. Γίναμε και των εχθρών μας ακόμη ο περίγελος. Γελάνε και μας ειρωνεύονται για το κοινωνικό και πολιτιστικό μας επίπεδο.

Μια χούφτα ξιπασμένων, καβάλησε το καλάμι αρχίζοντας την κατεδάφιση από τα ιερά και τα όσια του έθνους, χορεύοντας πάνω στο κατάστρωμα, που αφανείς ήρωες έβαψαν με το αίμα τους, για να μπορούν σήμερα, οι ανάξιοι της πατρίδας ιερόσυλοι, να το βεβηλώνουν.

Την πίστη μας και την ιστορία μας την έκαναν ξετσίπωτο reality show.

Μόνοι μας μαγαρίσαμε τον τόπο. Δώσαμε τα άγια στα σκυλιά. Πετάξαμε τα μαργαριτάρια μας στους χοίρους. Τους επιτρέψαμε να κορυβαντιούν πάνω στο σώμα και την ψυχή μας. Μας ξεγύμνωσαν. Πούλησαν τ' όνειρά μας. Άδειασαν τον εσωτερικό μας κόσμο. Έκλεψαν την πίστη μας.

Μας πήραν τα μοναστήρια των παιδικών μας αναμνήσεων και τα έκαναν off shore εταιρίες. Και από πάνω, μας ειρωνεύονται, ότι είμαστε οι τρελοί του χωριού και μας δείχνουν τα δόντια τους, απειλώντας μας με τα ψυχιατρεία.

Αντισταθείτε συμπατριώτες. Ας τους ξεσκίσουμε, πριν μας ξεσκίσουν. Εκάς οι βέβηλοι. (Από Δ.Μ)
Πηγή: Θόδωρος Παναγόπουλος πρώην δικαστής


  • Δημητρης Μετσοβιτης «ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ!» Για τη φράση αυτή ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης γράφει στο Λεξικό του, ότι αυτή λέγεται και γράφεται «για περιπτώσεις στις οποίες διαμαρτύρεται ή αγανακτεί κανείς για την παρουσία ή την ελευθερία δράσεως που δίνεται σε ανθρώπους οι οποίοι προσβάλλουν, κατά τη γνώμη του, με τις πράξεις και τα έργα τους κάτι που θεωρείται ιερό, λ.χ. τέχνη, επιστήμη, θρησκεία κ. α.». Κατά την άποψή μου η φράση αυτή ισχύει και για την περίπτωση των Εκπαιδευτηρίων της Φανερωμένης (Δημοτικού και Γυμνασίου), τα οποία για πολλές δεκαετίες στεγάζονται στο κτίριο όπου άλλοτε λειτουργούσε το ιστορικό «Παρθεναγωγείο της Φανερωμένης» και τα οποία, αφού τεχνηέντως τα τελευταία χρόνια οδηγήθηκαν στον μαρασμό, και ήταν σε τροχιά κλεισίματος, με καθορισμένη μάλιστα την ημερομηνία εκτελέσεως αυτού του ανοσιουργήματος, που έγινε στο τέλος του λήγοντος σχολικού έτους 2013-2014.... (*)
  • Eirini Haritou Αν ολοι ειχαμε την απλη καρδια των παιδιων, που λενε ο,τι πιστευουν χωρις υποκρισια και χωρις να αυτολογοκρινονται απο το φοβο του τι θα σκεφτουν οι αλλοι, που δεν προσβαλλονται απο οσα τους λενε οι αλλοι ουτε και θεωρουν αυτοματα οτι αυτα που ακουνε ειναι εκ του πονηρου, που ακομη κι οταν προσβληθουν και ψυχρανθουν μεταξυ τους σε λιγη ωρα παιζουν παλι μαζι...αν δε γινουμε σαν τα παιδια, μας ειπε, δε θα δουμε τη βασιλεια Του, ουτε με κυάλια...
  • Eirini Haritou Εκεινος πάλι ειπε, ''Οποιος δεν ειναι εναντιον μας, ειναι μαζι μας''...


*ΑΝΔΡΕΑ Ν. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Διδάκτορα Θεολογίας, πρ. Επιθεωρητού Μέσης Εκπαίδευσεως (sigmalive.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.