18 Αυγ 2023

New jeans


NewJeans in 2023. From left to right:
Hanni, Danielle, Minji, Hyein and Haerin

Το NewJeans είναι μια ομάδα κοριτσιών από τη Νότια Κορέα
που δημιουργήθηκε από την ADOR. Η ομάδα αποτελείται
από πέντε μέλη: Minji, Hanni, Danielle, Haerin και Hyein.




NewJeans μέλη και προφίλ ομάδας


Το NewJeans (뉴진스) είναι ένα πενταμελές κοριτσίστικο συγκρότημα της Νότιας Κορέας που έκανε το ντεμπούτο του στις 22 Ιουλίου 2022, με το σινγκλ "Attention" υπό τους ADOR. Τα μέλη της ομάδας αποτελούνται από τους Minji, Hanni, Danielle, Haerin και Hyein. Κυκλοφόρησαν το επίσημο μουσικό βίντεο με το όνομα "New Jeans" στις 6 Ιουλίου 2023.

Προφίλ NewJeans

Ντεμπούτο: Ιούλιος 22, 2022
Ενεργά Χρόνια: 2022–σήμερα
Μέλη NewJeans: Minji, Hanni, Danielle, Haerin, Hyein
Είδος: Electropop, Retro, R&B, Pop, Hip-Hop
Κατάσταση: Ενεργός
επιγραφή: ΛΑΤΡΕΥΣΗ
Παλαιότερο μέλος: Μίντζι
Το νεότερο μέλος: Hyein
Όνομα Fandom: Κουνελάκια (Tokki/토끼)
Χαρακτηριστικά: Kpop Girl Group

Γεγονότα NewJeans:

– Το όνομα της ομάδας, NewJeans, έχει διπλή σημασία. Αντιπροσωπεύει τη διαχρονική φύση του τζιν και την επιθυμία της ομάδας για μια εικόνα που διαρκεί. Επιπλέον, παίζει σε «νέα γονίδια», συμβολίζοντας τον ρόλο τους στην εισαγωγή μιας νέας γενιάς ποπ μουσικής.
– Η Big Hit Entertainment άρχισε να προετοιμάζεται για ένα νέο γκρουπ κοριτσιών το 2019, με επικεφαλής τον Min Hee-jin και αρχικά είχε προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο του το 2021, αλλά καθυστέρησε λόγω του Covid-19.
– Η τελική σειρά NewJeans οριστικοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2022.
– Τα περισσότερα μέλη της New Jeans ήταν ενεργά στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας πριν από το ντεμπούτο τους.
– Το επίσημο φωτιστικό του γκρουπ ονομάζεται “Binky Bong”.
– Όλα τα μέλη του NewJeans μπορούν να μιλούν αγγλικά και κορεάτικα.
– Υπάρχουν μόνο τρεις ομάδες κοριτσιών που ανέβηκαν στην κορυφή του καθημερινού chart με το ντεμπούτο τους τραγούδι στην ιστορία των Melon, 2NE1, ΜΑΥΡΟ ΡΟΖ, και New Jeans.
– Όλα τα μέλη του NewJeans μένουν στους κοιτώνες και οι συγκάτοικοι αλλάζουν περιοδικά με κλήρωση.
– Το νέο τζιν έχει το παρατσούκλι «Kim Min Jee's Girl Group». Ο σκηνοθέτης εργαζόταν στο παρελθόν στην SM Entertainment και διαχειριζόταν ομάδες όπως f(x), SHINee, ΕΞΩ και NCT.
– Ο Minji ήταν το πρώτο μέλος που μπήκε στην ομάδα ενώ ο Hyein ήταν ο τελευταίος.
– Οι New Jeans έκαναν το ντεμπούτο τους στη σκηνή στο M Countdown του Mnet τον Αύγουστο του 2022.
– Δεν υπάρχουν επίσημες θέσεις ή αρχηγοί στην ομάδα.
– Τα μέλη του NewJeans συμμετέχουν ενεργά στη συγγραφή και τη σύνθεση τραγουδιών για την ομάδα.
– Κανένα από τα μέλη της New Jeans δεν έχει μικρότερο αδερφό.
– Το γκρουπ θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνάντηση θαυμαστών «Bunnies Camp» τον Ιούλιο του 2023.
– Το New Jeans έχει το παρατσούκλι «Monster Rookie Group».

Εμφανίσεις & Συμμετοχές

– Το New Jeans εμφανίστηκε σε πολλά προγράμματα, όπως το "Idol Human Theater", το "You Quiz on the Block" του tvN, το "Power Time" και το "Two O'Clock Escape Cultwo Show".

– Εμφανίστηκαν σε κανάλια Youtube όπως «Teen Vogue», «Apple Music», «Weverse», «W Korea» και «GQ Korea».
Εγκρίσεις

– Το NewJeans εμφανίστηκε σε πολλές διαφημίσεις, συμπεριλαμβανομένων των «iPhone 14 Pro», «Shinhan Bank», «McDonalds Korea», «Seoul Metropolitan City» και «Nike».

– Ο όμιλος έχει συνεργαστεί και έχει υποστηρίξει πολλές αξιόλογες μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των «LG Electronics», «Coca-Cola» και «Levi's».
επιτεύγματα

– Το NewJeans κατατάχθηκε στην 27η θέση στο «Korea Power Celebrity» και συμπεριλήφθηκε επίσης στην κατηγορία «30 Under 30 – Asia» στην κατηγορία Entertainment & Sports από το Forbes.

– Το τραγούδι τους «Ditto» έγινε το μακροβιότερο σινγκλ και το νούμερο ένα τραγούδι στο Circle Digital Chart και έφτασε στο Billboard Hot 100 και στο UK Singles Chart.

– Το άλμπουμ τους «OMG» βρέθηκε στην κορυφή του τσαρτ Circle Album και πούλησε πάνω από 700 χιλιάδες αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του.
Διαμάχες

– Οι New Jeans επικρίθηκαν μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού τους «Cookie», επειδή ο όρος έχει ένα ακατάλληλο υπονοούμενο στη δυτική κουλτούρα και όλα τα μέλη του New Jeans ήταν ανήλικοι. Ο ADOR αρνήθηκε την κατηγορία και είπε ότι το τραγούδι είχε εντελώς διαφορετικό νόημα και έννοια.

– Η διευθύντρια του γκρουπ, Min Hee Jin, είναι επίσης διαβόητη μεταξύ των θαυμαστών για τη σεξουαλοποίηση ανηλίκων ειδώλων και κατηγορήθηκε για γοητευτική παιδεραστία, κάτι που αρνήθηκε σε συνέντευξή της. Δέχτηκε επίσης πυρά καθώς είχε πολλές φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών ημίγυμνων στο Instagram και στους τοίχους του στούντιο της.

– Τον Ιανουάριο του 2023, η Danielle δέχθηκε κριτική επειδή έγραψε κατά λάθος «Κινεζική Πρωτοχρονιά» αντί για «Σεληνιακή Πρωτοχρονιά» στην ανάρτησή της στο Twitter την οποία διέγραψε αμέσως. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη μέσω του λογαριασμού New Jeans στο Instagram.

Παγκόσμιο ρεκόρ

– Οι NewJeans κέρδισαν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για «το γρηγορότερο συγκρότημα K-pop που έφτασε το 1 δισεκατομμύριο ροές Spotify» το 2023.

Φιλανθρωπία

– Η NewJeans και η ADOR δεσμεύτηκαν να δωρίσουν μέρος των κερδών από τις πωλήσεις άλμπουμ του γκρουπ στη φιλανθρωπική οργάνωση The Snail of Love τον Δεκέμβριο του 2022, η οποία στοχεύει στην υποστήριξη της χειρουργικής κοχλιακής εμφύτευσης και της λογοθεραπείας για άτομα με προβλήματα ακοής.

– Τον Φεβρουάριο του 2023, η NewJeans και η ADOR δώρησαν 200 εκατομμύρια ₩ στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού για να βοηθήσουν τα θύματα του σεισμού Τουρκίας-Συρίας του 2023.

Μείζονα Έργα

– Στα δημοφιλή τους τραγούδια περιλαμβάνονται τα “OMG”, “Ditto”, “Hype Boy” και “Attention”.

Βραβεία

– Οι NewJeans έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, όπως «Performance of the Year (Daesang)» (Asia Artist Awards), «Rookie of the Year» & «Best K-pop Album» (Κορεατικά Μουσικά Βραβεία) και «Hot Rookie Award» (The -K Billboard Awards).

– Το ντεμπούτο τραγούδι τους «Attention» κέρδισε πολλά μουσικά βραβεία, όπως «New Artist of the Year – Digital» (Circle Chart Music Awards), «Digital Song Bonsang» (Golden Disc Awards), «Best K-pop Song» (Κορεατική Μουσική Βραβεία) και «Τραγούδι της Χρονιάς» (MAMA Awards).

ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΌΠΟΣ

Ιστοσελίδα: newjeans.kr | newjeans.jp (Ιαπωνία)

https://kpopsingers.com/el/newjeans




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.