18 Αυγ 2023

Τεχνητή νοημοσύνη και cloud υπηρεσίες


Τεχνητή νοημοσύνη και cloud υπηρεσίες

Ο Θωμάς Καραγιάννης, ερευνητής συστημάτων και δικτύων
υπολογιστών της Microsoft, μίλησε στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής.

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 12:52 UPD: 12:52


Τι είναι το Cloud;

Πρόκειται για μια τεχνολογία αποθήκευσης οποιασδήποτε μορφής πληροφορίας σε Data Centers ή Server Farms. Με απλά λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για αποθήκες με υπολογιστές σε κάποιο μέρος του κόσμου (ή και σε πολλά διαφορετικά μέρη) όπου η πρόσβαση σε αυτές είναι εφικτή μόνο μέσω του διαδικτύου. Η αποθήκευση των δεδομένων γίνεται διαδικτυακά και όχι τοπικά, όπως σε κάποιο USB, Laptop ή PC.

Είναι παρεμφερές με αυτό που κάνουν τα Social Media (Facebook, Instagram, κλπ) που μας επιτρέπουν να ανεβάζουμε φωτογραφίες που μπορούμε να επεξεργαστούμε και να κατεβάσουμε από άλλες συσκευές φτάνει απλά να συνδεθούμε στο λογαριασμό μας. Εδώ βέβαια πρόκειται για πιο απαιτητικές διεργασίες με αρχεία κάθε είδους και όχι μόνο. Επιπλέον το Hotmail και Yahoo Mail που όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει είναι υπηρεσίες Cloud. Το Cloud Computing αφορά και προγράμματα και εφαρμογές, όπως είναι το Google Docs της Google και το Office Online της Microsoft όπου τα πάντα γίνονται μέσω κεντρικών servers και αποθηκεύονται χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάτι στη συσκευή σας.

Όλες οι μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, π.χ. Microsoft, Google, Apple, Dropbox, δραστηριοποιούνται στο Cloud προσφέροντας την αποθήκευση κάποιας χωρητικότητας δεδομένων δωρεάν, καθώς και εφαρμογές για ios, Android και Windows phone. Στην αρχή είναι σώφρον να δοκιμάσετε κάποια από τις δωρεάν υπηρεσίες που συνήθως αρκεί για έναν καθημερινό χρήστη. Αν οι Cloud υπηρεσίες σας εξυπηρετούν αλλά δεν καλύπτουν τις ανάγκες σας, επιλέξτε στη συνέχεια κάποιο συνδρομητικό πακέτο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.