30 Ιουλ 2014

Η σύγχρονη τεχνολογία ερευνά τα έσχατα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων


Η σύγχρονη τεχνολογία ερευνά τα έσχατα όρια 
των ανθρώπινων δυνατοτήτων
Ταίσια Ματβέυ
το matrix μέσα στο οποίο ζούμε!

IFIGENEIA GEORGIADES
+Ταίσια Ματβέυ είναι η τελευταία άποψη που παρουσιάζει και στις ομιλίες του ο καθηγητής της φυσικής κ.Δανέζης ισχυροποιώντας την με τις εξισώσεις της γενικής θεωρίας της σχετικότητας ε=[πκR^2/3(κρ/6H^2].[κρ/6Η^2-1/2] όπου ε:παράγοντας καμπυλότητας του χώρου, ρ:πυκνότητα της Υλοενέργειας. Η παρουσίαση έγινε στο 3ο επιστημονικό συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ 27-28 Μαΐου 2014.

IFIGENEIA GEORGIADES
η πρώτη μου πληροφόρηση έγινε το 1990 περίπου με την μελέτη της λειτουργία συστήματος παρακολούθησης με ακτινωτό πλαίσιο ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την υγεία μας εγκατεστημένο στην Αλάσκα με αδιευκρίνιστη την πληροφορία του κράτους ελέγχου των ζωτικών πληροφοριακών συστημάτων.

HAARP - το απόλυτο ΥΠΕΡ-όπλο

Το High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) είναι ένα ιονοσφαιρικό ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο το δημιούργησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ για λογαριασμό της πολεμικής Αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού της.

Οι τεράστιες εγκαταστάσεις του HARP βρίσκονται στην Αλάσκα, ενώ φωτογραφίες των μηχανημάτων που το αποτελούνε, δεν έχουν δημοσιευτεί.

Ωστόσο, το HAARP έχει κατηγορηθεί ότι έχει πυροδοτήσει διάφορα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα κατά καιρούς, όπως πλημμύρες, τυφώνες, καταιγίδες και σεισμούς.

IFIGENEIA GEORGIADES
Παρακολουθώ το θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως και όλη η επιστημονική κοινότητα ....να στρέψεις το ερευνητικό σου ενδιαφέρον στους κβαντικούς υπερυπολογιστές....είναι η προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυσh της πραγματικότητας matrix.

Ταίσια Ματβέυ
Αυτές οι χοάνες τί είναι; Ειναι στους πόλους ή οπουδήποτε;

IFIGENEIA GEORGIADES
Οι πολίκες ανελίξεις είναι γραμμές γεωδαισίας που ακολουθούν τον ηλεκτρομαγνητικό άξονα της Γής.Ο Βόρειος Μαγνητικός Πόλος γνωρίζουμε ότι μετατοπίζεται, με ταχύτητα περίπου 25 μίλια ανά έτος. Τώρα όμως, κατά το Νational Geographic, τρέχει με... 40 μίλια τον χρόνο!

Οι κοσμικές ακτίνες στην πορεία τους προς την Γη συναντούν το γήινο μαγνητικό πεδίο και αν τα καταφέρουν φθάνουν στην ατμόσφαιρα. Το μαγνητικό πεδίο οφείλει το σχήμα του σε ηλεκτρικά ρεύματα στον πυρήνα της Γης και στον ηλιακό άνεμο. Οι κοσμικές ακτίνες καθώς εισέρχονται στο μαγνητικό πεδίο θα διαγράψουν περίπλοκες τροχιές και ίσως δεν εισέλθουν καν στην ατμόσφαιρα αν οι ενέργειές τους είναι πολύ χαμηλές. Αυτό το φιλτράρισμα που κάνει η μαγνητόσφαιρα μας δίνει την δυνατότητα, χρησιμοποιώντας τους μετρητές νετρονίων σε διαφορετικές τοποθεσίες, να παίρνουμε το φάσμα και τις διευθύνσεις άφιξης των κοσμικών ακτίνων.
Όταν οι κοσμικές ακτίνες εισέλθουν στην ατμόσφαιρα της Γης, συναντούν άτομα και μόρια, κυρίως αζώτου και οξυγόνου. Από αυτές τις συγκρούσεις θα προκύψουν δευτερογενή σωματίδια διαφορετικής ενέργειας. Μερικά από αυτά μπορεί να φθάσουν στο έδαφος, όπου μπορούν να καταγραφούν και κάποιος να βγάλει συμπεράσματα για τις ιδιότητες των πρωτογενών κοσμικών ακτίνων. Οι μετρητές νετρονίων είναι ένας τύπος οργάνου που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική.
IFIGENEIA GEORGIADES
Η σύγχρονη τεχνολογία ερευνά τα έσχατα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων ... Tran-scend( τίλος ταινίας με τον Johnny Depp προβολή τον Απρίλιο 2014) υπερβαίνω τα ανθρώπινα όρια Tran-scendent ανώτερος, έξοχος, υπερβατικός. Transcendence υπερβατικότης... μία διαδικασία χαρακτηριστική της ανθρώπινης εγκεφαλικής διεργασίας όπου η ανάπτυξη των νευρωνικών συνάψεων σχετίζεται άμεσα με την διαρκή και μόνιμη εξάσκηση των μαθησιακών λειτουργιών https://www.facebook.com/568276339958523/photos/pb.568276339958523.-2207520000.1406630517./590455554407268/?type=3&theater

IFIGENEIA GEORGIADES
Ταίσια είναι χώροι απαιτητικοί και χρειάζεσαι αντικειμενική ενημέρωση ....χαίρομαι πολύ που μου δίνεις την ευκαιρία και την αφορμή να συνομιλήσουμε για επιστημονικά θέματα.

Ταίσια Ματβέυ
Ώστε ...κβαντικοί υπερυπολογιστές!!!
Βοήθησες όσο δεν φανταζόμουν, Ιφιγένεια. Εμείς των κλασσικών σπουδών έχουμε πολλές ελλείψεις, που πρέπει απαραιτήτως να καλύψουμε μόνοι μας αναγκαστικά, με προσωπική μελέτη.

Ταίσια Ματβέυ
Ενώ ήρθε στο Mail μου, δεν δημοσιεύτηκε στα σχόλια η παραπομπή σου στο Facebook. Είναι πολύ σημαντική. Δεν ξέρω πως να την δημοσιεύσω.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΟΦΙΚΙΤΟΥ
Παρά τις απειροελάχιστες γνώσεις μου πάνω σε αυτά τα θέματα βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την συζήτηση σας.

Ταίσια Ματβέυ
Κι εγώ το ίδιο, Κατερίνα! Γι αυτό ...επιστρατεύτηκε άρον-άρον η Ιφιγένεια.

Ταίσια Ματβέυ


Τεχνολογική ιδιομορφία και Κυριαρχία

Ο John von Neumann είχε αναφερθεί πρώτος, στα μέσα της δεκαετίας του 1950, σ’ αυτή την επονομαζόμενη τεχνολογική ιδιομορφία ή μοναδικότητα (singularity), η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Vernor Vinge.

Η τεχνολογική ιδιομορφία θεωρείται ως ένας διανοητικός ορίζοντας γεγονότων πέραν του οποίου τα συμβάντα δεν θα μπορούν να προβλεφθούν ή να κατανοηθούν από τους ανθρώπους

(υπενθυμίζεται ότι οι μαύρες τρύπες που διαθέτουν ορίζοντα γεγονότων σχετίζονται επίσης με μια singularity….).

Σύμφωνα με αναλυτές η εκδήλωσή της αναμένεται στα μέσα του του 21ου αιώνα.

Οι Stephen Hawking, Max Tegmark, Stuart Russell και Frank Wilczek έκαναν μια παρέμβαση με άρθρο τους στην εφημερίδα Huffington Post, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που θα επιφέρει στην ανθρωπότητα η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Transcending Complacency on Superintelligent Machines.

Ήδη η τεχνητή νοημοσύνη έχει πραγματοποιήσει άλματα και βρίσκει εφαρμογές στην καθημερινή μας ζωή, αλλά τα επιτεύγματα αυτά θα ωχριούν μπροστά στις εξελίξεις που επιφυλάσσει το μέλλον.

Η τεχνητή νοημοσύνη ξεπερνώντας το κρίσιμο σημείο
(τεχνολογική ιδιομορφία) θα μπορούσε να εξαφανίσει τις ασθένειες, την φτώχεια και την μόλυνση του πλανήτη μας,
όμως θα μπορούσε επίσης να βρει μόνη της τα μέσα
για να αναπτυχθεί ανεξέλεγκτα με εκρηκτικό ρυθμό,
ξεπερνώντας τους ανθρώπους-δημιουργούς της.

Οι Hawking et al επισημαίνουν ότι στην αρχή το ζητούμενο θα είναι το ποιος θα ελέγχει και θα εκμεταλλεύεται την τεχνητή νοημοσύνη.

Σε βάθος χρόνου όμως δεν είναι σίγουρο πως θα είναι ελεγχόμενη και σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας.

O πρωταγωνιστής Johnny Depp σε ένα στιγμιότυπο από την ταινία «Κυριαρχία – Transcendence»

Μαθητεία Γνώσης & Επιστήμης: Η υπερβατικότητα της παρουσίας του στην ταινία Transcendence στηρίζεται στον πανανθρώπινο εναγκαλισμό του ανθρώπινου πόνου και σωματικού ακρωτηριασμού, από την υπέρβαση της νοητικής του λειτουργίας που λειτουργεί με ακραία ελευθερία στα βάθη των νόμων της κυτταρικής ανάπλασης παρακινούμενος από τον αγαπητικό του πόθο, να παραμένει σε επαφή με την αγαπημένη του σύντροφο που η επιστημονική της κατάρτιση, τού εξασφάλισε την συμμετοχική διάρκεια μετά θάνατο σε μία τόσο υπερβατική επικοινωνία μαζί της.







Ο φόβος του άγνωστου.... που εξελίσσεται ανεξέλεγκτα από τους συνήθεις ρυθμούς της συστημικής κοινωνίας....(ότι δεν είναι κατανοητό το καταστρέφουμε) θα γίνει η αφορμή της επαναφοράς των περιβαλλοντικών συνθηκών διαβίωσης σε ένα πρωτογονισμό που εξασφαλίζει η διαβίωση ....χωρίς ηλεκτρική ενέργεια....χωρίς να έχουν καταφέρει να σταματήσουν την ζωογόνα αγαπητική ορμή από τις δύο σταγόνες που κυλούν μέσα στα σπλάχνα του κόσμου... εξασφαλίζοντας την συνέχεια της έρευνας και της εξέλιξης προς την ευημερία του!!!

Ταίσια Ματβέυ Τι είναι οι κοσμικές ακτίνες;


IFIGENEIA GEORGIADES
Οι κοσμικές ακτίνες ή κοσμική ακτινοβολία είναι μία κατηγορία ακτινοβολίας που αποτελείται από σωματίδια υψηλών ενεργειών τα οποία παράγονται σε κάποιο μέρος του Σύμπαντος μακριά από τη Γη και προσκρούουν στην ατμόσφαιρα της Γης με ανιχνεύσιμα αποτελέσματα. Μία από τις κύριες πηγές, ίσως και μοναδική, των κοσμικών ακτίνων είναι οι υπερκαινοφανείς αστέρες, οι οποίοι έχουν ως αποτέλεσμα την έκληση τεραστίων ποσοτήτων ενεργειών.

Οι κοσμικές ακτίνες αποτελούνται κυρίως από ατομικούς πυρήνες, δηλαδή θετικά ηλεκτρικώς φορτισμένα σωματίδια, με αναλογία 87% πρωτόνια, 12% σωμάτια άλφα (πυρήνες ηλίου) και λίγους βαρύτερους πυρήνες (οι σχετικές περιεκτικότητες είναι συγκρίσιμες με τις ηλιακές). Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό των κοσμικών ακτίνων είναι ακτίνες γ (φωτόνια) πολύ υψηλών ενεργειών, ηλεκτρόνια και νετρίνα.

Οι κινητικές ενέργειες των σωματίων των κοσμικών ακτίνων εκτείνονται σε 14 τάξεις μεγέθους, με τη ροή (αριθμός σωματίων ανά μονάδα επιφάνειας και χρόνου) στην περιοχή της Γης να είναι αντιστρόφως ανάλογη του κύβου της ενέργειάς τους. Η μεγάλη αυτή διαφορά στις ενέργειες υποδεικνύει τη μεγάλη ποικιλία των πηγών της κοσμικής ακτινοβολίας: Οι διαδικασίες παραγωγής εκτείνονται από αστρικά φαινόμενα μέχρι μυστηριώδεις διαδικασίες υψηλών ενεργειών στα βάθη του Σύμπαντος.

Μία κοσμική ακτίνα (1 σωμάτιο) μπορεί να φθάσει σε ενέργεια τα 1020 eV (δηλαδή 50 Joules, η ενέργεια μιας μπάλας του τένις που κινείται με 151 km/h). Καμιά μηχανή (επιταχυντής) κατασκευασμένη από τον άνθρωπο στη Γη, προς το παρόν, δεν μπορεί να επιταχύνει κάποιο σωμάτιο σε τόσο υψηλές ενέργειες. Πηγή: Βικιπαίδεια

ΠΗΓΗ:
Athis Hannah Ο κόσμος σαπίζει όταν σαπίζει ο Ενεργειακός Νους. Αλλοίμονο αν το άπειρο συμμετείχε στους υποτιθέμενους διανοούμενους –που δεν ελπίζουν –δεν πιστεύουν – και νομίζουν ότι είναι τίποτε… και καλά κάνουν δικαίωμα τους –νιώθουν ότι είναι μόνοι τους-χάνουν η κερδίζουν αυτό που αδυνατούν να βρούν να εντοπισουν και δεν βρίσκετε εύκολα. Βάσει στατιστικής με ερωτηματικό μεγάλο από τον πλανήτη γη πέρασαν περίπου 125.000.000.000 άνθρωποι . Εμείς που θα πάμε στο δεν ελπίζω -δεν πιστεύω δεν ερευνώ δεν –δεν- = μικρόβιο θανατηφόρο - και κάνουμε τα καπρίτσια του εγκεφάλου ακόμη και του αλλουνού-που είναι όργανο υλικό και γινόμαστε ετερόφωτοι, ενώ το φως μέσα μας ουρλιάζει στις συχνότητες του απείρου αφου από εκεί προερχόμαστε και εκεί ταξιδεύουμε 50 βίντεο είναι προθάλαμος.

Αυτά τελείωσαν για την ομάδα του απείρου- όχι μόνον ελπίζουμε αλλά μετέχουμε σε όλες τις διαδικασίες που Σύμπαντος Κόσμου σαν μοριακό-{ νανοάπειροταλαντευτικό} μόριο (καινούρια λέξη). Προορίζετε στο Ν. Καζαντζάκη και άλλους. Αυτά για τώρα 27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:33 π.μ.

Μαθητεία Γνώσης & Επιστήμης: λειτουργούμε δυναμικά στην ομάδα του απείρου Anna!!! 27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:13 π.μ.


Από την εκλεκτή μου φίλη κι αδελφή που αγαπώ πολύ ιφιγένεια γεωργιάδου. Σ' ευχαριστούμε πολύ!! Η επιστημονική σελίδα (Μαθητεία Γνώσης & Επιστήμης) που διατηρεί η Ιφιγένεια παιδιά, είναι από τις καλύτερες, ποιοτικότερες στο Facebook. Είναι από αυτές που λες αξίζει να είμαι στο ΦΒ.

ιφιγένεια γεωργιάδου: Sophia η σύγχρονη τεχνολογία ερευνά τα έσχατα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων... Tran-scend υπερβαίνω τα ανθρώπινα όρια Tran-scendent ανώτερος, έξοχος, υπερβατικός. Transcendence υπερβατικότης... μία διαδικασία χαρακτηριστική της ανθρώπινης εγκεφαλικής διεργασίας όπου η ανάπτυξη των νευρωνικών συνάψεων σχετίζεται άμεσα με την διαρκή και μόνιμη εξάσκηση των μαθησιακών λειτουργιών. 25 Απριλίου 2014 στις 11:23 μ.μ.

Vaia Tzatzara: πέρα από όλα τα επιστημονικά δεδομένα ας θαυμάσουμε και τον εικονιζόμενο Johnny Depp !!! 26 Απριλίου 2014 στις 11:50 π.μ.

Σοφία Ντρέκου: Vaia, σωστά το λες γι'αυτό πρώτα σχολιάσαμε με την Ιφιγένεια για τον Johnny Depp κι έπειτα την επιστημονική θεώρηση της ταινίας. Αν ανοίξεις την φωτογραφία θα το διαπιστώσεις emoticon wink Έχουμε και κινηματογραφικές αδυναμίες (για μένα μιλώ) Καλημέρα και καλή Κυριακή! 27 Απριλίου 2014 στις 6:21 π.μ.
Vaia Tzatzara: Sophia Siglitiki, Καλημερα και καλή Κυριακή !! τώρα το βλέπω... είπα και εγώ, ειναι δυνατό να πέρασε απαρατήρητος 27 Απριλίου 2014 στις 7:15 π.μ.
Vaia Tzatzara: ''Paul McCartney - My Valentine - Music'' 27 Απριλίου 2014 στις 7:18 π.μ.












ιφιγένεια γεωργιάδου: Η υπερβατικότητα της παρουσίας του στην ταινία Transcendence στηρίζεται στον πανανθρώπινο εναγκαλισμό του ανθρώπινου πόνου και σωματικού ακρωτηριασμού... από την υπέρβαση της νοητικής του λειτουργίας που λειτουργεί με ακραία ελευθερία στα βάθη των νόμων της κυτταρικής ανάπλασης παρακινούμενος από τον αγαπητικό του πόθο να παραμένει σε επαφή με την αγαπημένη του σύντροφο.... που η επιστημονική της κατάρτιση του εξασφάλισε την συμμετοχική διάρκεια μετά θάνατο...σε μία τόσο υπερβατική επικοινωνία μαζί της. Ο φόβος του άγνωστου.... που εξελίσσεται ανεξέλεγκτα από τους συνήθεις ρυθμούς της συστημικής κοινωνίας....(ότι δεν είναι κατανοητό το καταστρέφουμε) θα γίνει η αφορμή της επαναφοράς των περιβαλλοντικών συνθηκών διαβίωσης σε ένα πρωτογονισμό που εξασφαλίζει η διαβίωση ....χωρίς ηλεκτρική ενέργεια....χωρίς να έχουν καταφέρει να σταματήσουν την ζωογόνα αγαπητική ορμή από τις δύο σταγόνες που κυλούν μέσα στα σπλάχνα του κόσμου... εξασφαλίζοντας την συνέχεια της έρευνας και της εξέλιξης προς την ευημερία του!!! 29 Απριλίου 2014 στις 3:33 μ.μ



Γεώργιος Τσαχουρίδης: Δεν συμμερίζομαι το άρθρο και τις ανησυχίες των εμπνευστών του διότι φαίνεται να αγνοούν πως η ανθρώπινη φύση είναι πολύ πιο περιπλοκότερη από την ενέργεια του νοείν και της νοημοσύνης. Δηλαδή, ας το δούμε από την εξής οπτική γωνία. Ο τομέας της επιστήμης που ασχολείται με την ανάπτυξη της τεχνικής νοημοσύνης, παράλληλα με την ενέργεια του νοείν αναπτύσσει και ανθρώπινα πάθη εντός των "κατασκευών" της;;; Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να δεχτούμε πως το άρθρο κρύβει βάσιμο προβληματισμό. 27 Αυγούστου 2014 στις 11:54 π.μ. ·

ιφιγένεια γεωργιάδου: αναπτύσει και ανθρώπινα πάθη εντός των "κατασκευών" της;;; >>> Γιώργος η θεωρητική επεξεργασία στα πλαίσια της κυβερνητικής και της τεχνικής νοημοσύνης παρουσιάζει ένα μαθηματικό μοντέλο ανάπτυξης αλγορίθμων επεξεργασμένων σε περιβάλλον κβαντικών υπολογιστών με πολυπύρηνη επεξεργασία δεδομένων. Ο εντοπισμός των προβλημάτων όπως: <<<<η τεχνητή νοημοσύνη ξεπερνώντας το ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ (τεχνολογική ιδιομορφία) θα μπορούσε να εξαφανίσει τις ασθένειες, την φτώχεια και την μόλυνση του πλανήτη μας,όμως θα μπορούσε επίσης να βρει μόνη της ΤΑ ΜΕΣΑ για να αναπτυχθεί ανεξέλεγκτα με εκρηκτικό ρυθμό, ξεπερνώντας τους ανθρώπους-δημιουργούς της. Οι Hawking et al επισημαίνουν ότι στην αρχή το ζητούμενο θα είναι το ποιος θα ελέγχει και θα εκμεταλλεύεται την τεχνητή νοημοσύνη.>>>> δίνει στους επιστήμονες τις ευκαιρίες και τις αφορμές για περαιτέρω μελέτη και ανάπτυξη των μελετών της ανθρώπινης εγκεφαλικής δραστηριότητας όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις πολυποίκιλες χημικές αντιδράσεις και νευρωνικές συνάψεις που σχηματίζονται όταν ενεργούμε, πράττουμε αισθανόμαστε, εκφραζόμαστε μέσα στα πολυώνυμα ανθρώπινα πάθη. Ο βάσιμος προβληματισμός που σε ενδιαφέρει να αποκαλυφθεί μέσα από τις μελέτες είναι η διαρκής και μόνιμη κινητήρια δύναμη των ερευνών στην επιστήμη που λειτουργεί σε έναν απίστευτο συνδυασμό προσωπικών επιλογών, κοινωνικών αναγκών και επιχειρηματικών συμφερόντων. 27 Αυγούστου 2014 στις 12:45 μ.μ.

Γεώργιος Τσαχουρίδης: Ιφιγένεια, εξ όσων γνωρίζω δεν διαθέτουμε ακόμη και είναι σε νηπιακό στάδιο το θέμα με τους κβαντικούς υπολογιστές. Έχασα επεισόδια;;; 28 Αυγούστου 2014 στις 6:29 π.μ.

ιφιγένεια γεωργιάδου: Γιώργος μία εξέλιξη με ημερομηνία Μάϊος 2014.Αν θέλεις μπορώ να παρουσιάσω και άλλες μελέτες αναφορικά με του ΚΒΑΝΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ Μαθητεία Γνώσης & Επιστήμης 31 Μαΐου 2014

Ολλανδοί επιστήμονες κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ακριβή τηλεμεταφορά κβαντικών πληροφοριών σε απόσταση τριών μέτρων.

Η εξέλιξη της συγκεκριμένης έρευνας θα συμβάλει στη δημιουργία του «κβαντικού διαδικτύου», που θα διασυνδέει αστραπιαία εξίσου γρήγορους κβαντικούς υπολογιστές.

Την έρευνα πραγματοποίησαν ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόναλντ Χάνσον του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Delft στην Ολλανδία.

Κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν (και μάλιστα με αξιοπιστία 100%) πληροφορίες, κωδικοποιημένες σε υποατομικά σωματίδια, ανάμεσα σε δύο σημεία που απέχουν τρία μέτρα.

Η τηλεμεταφορά βασίζεται στο μυστηριώδες φαινόμενο της κβαντικής «εμπλοκής» ή κβαντικού «εναγκαλισμού», κατά την οποία η κατάσταση ενός σωματιδίου επηρεάζει αυτόματα την κατάσταση ενός άλλου μακρινού σωματιδίου (κάτι που καθόλου δεν άρεσε στον Αϊνστάιν, επειδή δεν μπορούσε να το εξηγήσει).

Στο πείραμα χρησιμοποιήθηκαν «εναγκαλισμένα» ηλεκτρόνια παγιδευμένα μέσα σε κρύσταλλο διαμαντιού σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Οι ερευνητές πέτυχαν την τηλεμεταφορά τεσσάρων διαφορετικών καταστάσεων των υποατομικών σωματιδίων, που η κάθε μία αντιστοιχούσε σε μια μονάδα κβαντικής πληροφορίας (qubit) - κατ' αντιστοιχία των συμβατικών δυαδικών μονάδων ψηφιακής πληροφορίας (bit).

Ένας βασικός στόχος των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν έναν ισχυρό κβαντικό υπολογιστή, που θα μπορεί να δουλεύει με έναν μεγάλο αριθμό «εναγκαλισμένων» κβαντικών μονάδων πληροφοριών (qubits), κάτι που όμως ακόμη δεν έχει καταστεί εφικτό

Το επίτευγμα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science». 28 Αυγούστου 2014 στις 4:19 μ.μ.

Γεώργιος Τσαχουρίδης: Είναι σε νηπιακό στάδιο η κβαντική φυσική ή κβαντική μηχανική. Όσο δε για κβαντικούς υπολογιστές αυτοί μόνο στα οράματα των επιστημόνων υφίστανται προς το παρών. 28 Αυγούστου 2014 στις 4:43 μ.μ. ·

ιφιγένεια γεωργιάδου: Γιώργος, η εξελικτική διαδικασία είναι η ουσία της ερευνητικής προσπάθειας στην επιστήμη... Είναι και πρόβλημα κατασκευής υπολογιστών
28 Αυγούστου 2014

Είναι και πρόβλημα κατασκευής υπολογιστών

Ναι, αν θέλετε να το συζητήσουμε,
δεν πιστεύω στους οπτικούς υπολογιστές

διότι υπάρχουν ήδη αλλά στους κβαντικούς
που θα είναι μια ριζική αλλαγή.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες σωματιδίων, τα μποζόνια και τα φερμιόνια.

Τα μποζόνια -όπως και τα φωτόνια- σου επιτρέπουν να βρίσκονται
δύο απ' αυτά στην ίδια κατάσταση την ίδια στιγμή.

Ενώ στα φερμιόνια δεν στο επιτρέπει η Απαγορευτική Αρχή του Πάολι.

Αυτό τι σημαίνει πρακτικά:

Όταν έχεις κανονικό ρεύμα δεν μπορείς
να έχεις βραχυκυκλώματα, με το φως μπορείς.

Οι σημερινοί υπολογιστές λειτουργούν μόνο με φερμιόνια,
με εκείνα δηλαδή που μπορούν να βρεθούν
σε μια κατάσταση μόνα τους ενώ αντίθετα,
χιλιάδες μποζόνια μπορούν να βρεθούν και να «σκέφτονται» μαζί.

Άρα είναι κάτι που ξεπερνάει τις παράλληλες μηχανές
που υπάρχουν ήδη και τα νευρωνικά συστήματα.

Στα μαθηματικά ξέρουμε ήδη να αποδείξουμε
ότι υπάρχουν αλγόριθμοι εκθετικοί -με μια κλασική προσέγγιση-
και είναι πολυωνυμικοί -με μια κβαντική προσέγγιση.

Ας πούμε αν θέλεις να ξέρεις ποιος αριθμός είναι πρώτος,
μπορείς να απαντήσεις γρήγορα πολυωνυμικά,
βάσει ενός τύπου που ανακαλύφθηκε πρόσφατα,
το θέμα είναι πώς να βρίσκεις πρώτους αριθμούς, που είναι πιο δύσκολο.

Με τους κβαντικούς υπολογιστές μπορείς να το κάνεις με ταχύτητες
που δεν έχουν καμία σχέση με τους συμβατικούς, περίπου άμεσα.

Αυτό θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα γιατί όλη η κρυπτογραφία
βασίζεται στη δυσκολία των πρώτων αριθμών.

Με τους κβαντικούς υπολογιστές η λύση θα βγαίνει
σε ελάχιστο χρόνο, θα είναι μια ριζική αλλαγή. Ν. Λυγερός

28 Αυγούστου 2014 στις 5:04 μ.μ. Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Κώστα Ονισένκο για: νοημοσύνη, πολιτική, παιδεία, τέχνη, επιστήμη και το Κυπριακό.

Γεώργιος Τσαχουρίδης: Ιφιγένεια για εμένα αποτελεί το αντικείμενο άγνωστη συνθήκη ή κατάσταση. Διότι δεν κατέχω ούτε το απειροελαχιστότερο γύρω από την φύση των υπολογιστών, συμβατών και κβαντικών. Για εμένα είναι απλά λέξεις, τις έννοιες που μεταφέρουν οι λέξεις αυτές όχι μόνο δεν τις γνωρίζω μα ούτε καν μπορώ να τις φανταστώ έστω και προσεγγιστικά. 28 Αυγούστου 2014 στις 5:03 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.