4 Δεκ 2014

Είμαστε η γενιά των περισσότερο καταρτισμένων Ελλήνων


Είμαστε η γενιά των περισσότερο καταρτισμένων Ελλήνων

«Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας οι νέοι που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό έχουν υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα. Το 73% έχει μεταπτυχιακό τίτλο, το 51,2% διδακτορικό, το 41% έχει σπουδάσει σε πολύ καλό πανεπιστήμιο.
Με βάση τα συμπεράσματα της έρευνας του καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Λόη Λαμπριανίδη, πάνω από 100.000 Έλληνες επιστήμονες (γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι, νομικοί κ.ά.) έως 40 ετών βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ευρύτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, ο αριθμός των Ελλήνων επιστημόνων κάθε ηλικίας οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό προσεγγίζει τις 150.000.

Επίσης, ακόμη 30.000 Ελληνες σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, πολλοί εκ των οποίων προσβλέπουν σε αναζήτηση εργασίας ώστε να μείνουν μόνιμα στην ξένη χώρα.

Παράλληλα, το προσωπικό των ελληνικών πανεπιστημίων δεν ανανεώνεται. Υπολογίζεται ότι έως το 2016 θα αποχωρήσουν περίπου 1.100 πανεπιστημιακοί, δηλαδή ο ένας στους οκτώ από τους 9.149 σήμερα.

Επίσης, υπάρχει κίνδυνος να μην πραγματοποιοηθεί μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού έργου, αφού έχουν περικοπεί δραστικά οι πιστώσεις για προσλήψεις συμβασιούχων νέων πανεπιστημιακών. Χαρακτηριστικά, το σχετικό κονδύλι, από 18 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2011, μειώθηκε σε 5 εκατομμύρια για το 2013.»

Ιδανικοί πρεσβευτές σε κόσμους που η παρουσία μας είναι ευεργετική

Ευελπιστώ στον πατριωτισμό των Ελλήνων ...έρχεται η στιγμή και προσεύχομαι αδιαλείπτως γι' αυτό...που η αγάπη για την ανάπτυξη και την ευημερία αυτής της πολύπαθης Γής...θα υπερισχύσει ...από την αναζήτηση μιας υψηλής απολαβής και την ευμάρεια μιας ξενιτεμένης ζωής...

είμαστε η γενιά των περισσότερο καταρτισμένων Ελλήνων....γινόμαστε περιζήτητοι μεταλαμπαδευτές της ιδιαιτερότητας της σκέψης και της συμπεριφοράς μας ...ιδανικοί πρεσβευτές σε κόσμους που η παρουσία μας είναι ευεργετική ...και ενθαρρυντική για την πνευματική τους ανάπτυξη...Ι.Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.