11 Οκτ 2020

Η Απελευθέρωση της Αθήνας (1944) Μνήμες αλησμόνητες

Η Απελευθέρωση της Αθήνας

Η ιφιγένεια γεωργιάδου 13 Οκτωβρίου 2015 στις 10:50 π.μ.Μνήμες αλησμόνητες... Σοφία. Το πρωί της 12ης Οκτωβρίου 1944, ο Φιλοποίμην Φίνος με τους συνεργάτες του, ανεβασμένοι σε ένα τζιπ, τριγυρνούν στην Αθήνα και κινηματογραφούν όλα τα στιγμιότυπα της απελευθέρωσης. Όταν φτάνουν στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου βλέπουν ότι η γερμανική σημαία κυματίζει ακόμα στην Ακρόπολη. Τότε ο Φίνος σκαρφαλώνει και κρύβεται. Κάποια στιγμή βλέπει τον Γερμανό στρατιώτη να πλησιάζει και να κατεβάζει τη σημαία, παίρνοντας την μαζί του σκυφτός. Ο Φιλοποίμην καταφέρνει να κινηματογραφήσει το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο.

Όλα αυτά τα στιγμιότυπα, μαζί με κάποια από τις μέρες της κατοχής που είχαν γυριστεί κρυφά, αλλά και από αυτά των επόμενων ημερών, συγκεντρώθηκαν σε μια “σκληρή” παραγωγή επικαίρων της Φίνος Φιλμ, η οποία ωστόσο δεν προβλήθηκε στην Αθήνα γιατί χάθηκε! Πολλά χρόνια αργότερα, ο Ροβήρος Μανθούλης τη βρήκε σε κάποια κινηματογραφικά αρχεία των ΗΠΑ και την συμπεριέλαβε στο ντοκιμαντέρ του «Βίοι Παράλληλοι».Σχόλια

Πηνελόπη Κώνστα: Συγκλονιστικό βίντεο, Γλυκιά μου Ιφιγένεια,,, Πόσο συγκινήθηκα βλέποντας αυτές τις μοναδικές στιγμές της απελευθέρωσής μας,, Τι κρίμα που δεν προβλήθηκε ποτέ... !! Σ' ευχαριστούμε.....! 13 Οκτωβρίου 2015 στις 3:58 μ.μ.

ιφιγένεια γεωργιάδου: Η αλήθεια Πηνελόπη έχει αντοχές ...αποκαλύπτεται...καληνύχτα σου στέλνω την αγάπη μου!!!· 13 Οκτωβρίου 2015 στις 8:00 μ.μ.

Σοφία Ντρέκου: ιφιγένεια, τέλειο... Οι τελευταίες μέρες της κατοχής μέσα από το φακό του Φιλοποίμενος Φίνου, με τη δράση των προδοτών δοσιλόγων στην Καισαριανή και σε όλη την Αθήνα, η λαμπρή μέρα της απελευθέρωσης, και τέλος η κατάληψη της Ελλάδας από τα Βρετανικά στρατεύματα που έμελλε αργότερα να επιβάλουν στην Χώρα μας τις κυβερνήσεις των ίδιων εκείνων δοσιλόγων που πολέμησαν στο πλευρό των Γερμανών κατά της Εθνικής Αντίστασης των Ελλήνων και όρισαν τις τύχες της Ελλάδας από το 1944 έως το 1974. (www.facebook.com Αέναη επΑνάσταση - Sophia Ntrekou · 12 Οκτωβρίου 201513 Οκτωβρίου 2015 στις 9:33 μ.μ.

ιφιγένεια γεωργιάδου: Σοφία χρόνια μεγάλης δοκιμασίας μαθητεία εμπειρίας για την σημερινή αποστασία της μεγάλης κοινωνικής ανισορροπίας του Εθνικού μας δίκιου... 13 Οκτωβρίου 2015 στις 11:15 μ.μ.

ΖΕΡΒΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: Διαχρονικώς αριστοτέχνες στην καταστροφή οι Γερμανοί. Ακόμα να αποζημιώσουν τις καταστροφές που τότε προκάλεσαν και δυστυχώς εξακολουθούν να επιβάλλουν και να προκαλούν. Καλή λευτεριά και από τη νέου τύπου Κατοχή.· 13 Οκτωβρίου 2015 στις 2:02 π.μ.

ιφιγένεια γεωργιάδου: Εύχομαι η νέα γενιά να μαθητεύσει σε μία ζωή ειλικρινή άμεση δημιουργική στηριγμένη στην ευλογία την θεραπευτική της θεϊκής θέλησης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού... · 13 Οκτωβρίου 2015 στις 5:22 π.μ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.